+ Meer informatie

Planetarium in Den Haag

1 minuut leestijd

DEN HAAG — B. en w. van Den Haag hebben dinsdag een ontwerpraadsvoorstel besproken om in de residentie een ruimtetheater annex planetarium te bouwen nabij het nieuwe museum voor het onderwijs. Het voorstel zal begin juni in de raad worden behandeld, waarna nog dit jaar met de bouw kan worden begonnen. Er wordt vanuit gegaan dat het ruim veertien miljoen gulden kostende project begin 1983 kan worden geopend. Het voorstel tot de bouw van een nieuw planetarium met ruimtetheater is het resultaat van een studie/oriëntatiereis naar de VS. De laatste jaren worden hier veel planetaria gecombineerd met zogeheten ruimtetheaters.

üit verschijnsel is in West-Europa nog onbekend en Den Haag zal hiermee begin 1983 dan ook waarschijnlijk een Europese primeur hebben, tenzij soortgelijke plannen in Parijs eerder zullen worden verwezenlijkt.

In het planetarium worden verschijnselen aan de sterrenhemej, reain het zonnestelsel en in de Melkweg kunnen versneld en gedramatiseerd worden getoond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.