+ Meer informatie

Mugabe voor handel met Zuid-Afrika

1 minuut leestijd

SALISBURY — De premier van Zimbabwe, Robert Mugabe, wil de handelsrelaties tussen zijn land en Zuid-Afrika handhaven zolang de Znidafrikaanse regering dat toestaat. Dit zei Mugabe vrijdag in een interview met de Zimbabwe Broadcasting Corporation.

Volgens de premier beschouwt Zimbabwe het door blanken overheerste Zuid-Afrika niet als een vijand, ondanks de „agressieve en vijandige houding" van het regime in Pretoria en hoewel de regering in Salisbury zich druk bezighoudt met de verslechtering van" de betrekkingen tussen de twee landen. Het initiatief voor deze verslechtering is van Zuid-Afrika uitgegaan, aldus Mugabe. Bijna 75 procent van de import en de export van Zimbabwe, die niet over zee gaat vindt plaats via Zuid-Afrika.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.