+ Meer informatie

Eeltje Mobach

2 minuten leestijd

Onze zangvereniging studeert sinds enige tijd psalm 103 van E. Mob/ich in. Kunt u mij iets van hem vertellen? Ik zou dat dan graag in ons contactblad willen plaatsen. Antwoord — Wij kennen geen uitvoerige biografie. Mocht een van onze le&rs of lezeressen ons dus verder kunnen helpen dan houden wij ons aanbevolen. De naam Mobach is Duits en het geslacht komt uit Kleef. Eeltje Mobach werd in 1836 te Bolsward geboren en stierf in 1898 te Amsterdam. Hij is bekend als organist en componist en ontving zijn opleiding aan het Blindeninstituut in de hoofdstad. In Amsterdam werd hij in 1857 organist; vooral zijn spel op het orgel in de Oude Kerk werd bekend. Hij schreef orgel- en koormuziek, de laatste weer met orgelbegeleiding. Tot zover onze droge opsomming. Wie vult deze beknopte gegevens verder aan? dit apparaat steeds meer gedestilleerd water verbruiken. Hoe kan dat? Antwoord — Dat kan o.i. alleen doordat het ijzer nu heter wordt dan voorheen! Misschien gebruikt u het nu langer achter elkaar? Zo neen, dan is er iets veranderd in het ijzer zelf. Zolang dat waterverbruik binnen de perken blijft behoeft u zich geen zorgen te maken, maar wij vrezen dat het strijkijzer weldra zal gaan stomen als een ketel. Dan moet u het even na (aten kijken. Er zal wel een isolatie versleten zijn, ver-moedenwij; Zo'n bedrijf maakt muren en wachthuisjes schoon die door verfvandalen zijn beklad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.