+ Meer informatie

Ontwerp voor stadhuis in Lelystad

1 minuut leestijd

LELYSTAD — Burgemeester Gruyters van Lelystad heeft woensdag een plan gepresenteerd voor een stadhuis voor die gemeente. Als de gemeenteraad van Lelystad met het plan akkoord gaat, kan het stadhuis in april 1984 in gebruik worden genomen.

Het nieuwe stadhuis gaat volgens de plannen 76 miljoen gulden kosten. De gemeente kan het gedurende twintig jaar huren en dan voor de helft van de stichtingskosten overnemen. Lelystad heeft nog geen stadhuis.

Na een prijsvraag voor het nieuwe stadhuis kwam een ontwerp van de Rotterdamse architect Jan Hoogstad als winnaar uit de bus. In 1977 werd door staatssecretaris Koning van Binnenlandse Zaken een reservering van 40 miljoen gulden voor het stadhuis afgekeurd omdat hij betwijfelde of Lelystad de jaarlijkse lasten wel zou kunnen betalen. Koning trad toen op als commissaris van de Koningin, omdat Lelystad toen nog geen gemeente was en viel onder het Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.