+ Meer informatie

Charles afgeluisterd

1 minuut leestijd

LONDEN — Buckingham Palace heeft ongemeen heftig gereageerd op berichten dat telefoongesprekken die prins Charles afgelopen maand vanuit Australië heeft gevoerd zouden zijn afgeluisterd. De aftappraktijken werden omschreven als „verachtelijk" en plannen om uitreksels van de gesprekken te publiceren kenschetste het Britse koningshuis als een „zwarte dag in de journalistiek". In de telefoongesprekken met de verloofde van de-prins, lady Diana Spencer, en enkele met zijn moeder, koningin Elizabeth, zouden minder vleiende opmerkingen voorkomen aan het adres van het Australische volk in het algemeen en van premier Malcolm Fraser in het bijzonder. Kroonprins Charles en lady Diana hielden de^e week een vakantie in Schotland. Een woordvoerster van Buc-

BI

W0:
kingham Palace liet maandag weten dat zij geen kennis uit de eerste hand had over het vermeende afluisteren van de gesprekken van de prins. Zij voegde daar aan toe: „Iemands telefoon aftappen, laat staan die van een lid van het koninklijk huis, om dat later te kunnen publiceren is een yerachfelijke bezigheid.

Uittreksels van de gesprekken zouden in handen zijn gevallen van een Britse free-lance journalist, die interviews heeft gehad met anti-koningsgezinde Australiërs, zo meldde het Britse persbureau verder. De journalist, Simon Regan, zei de banden van de gesprekken aan zijn bronnen te hebben teruggeven na daar uitreksels van te hebben gemaakt. Deze bevinden zich in een kluis van een bank in Sydney.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.