+ Meer informatie

Valburg wil praten over tentenkamp

Mogelijk opnieuw demomtratie

1 minuut leestijd

VALBURG — Nijmeegse anti-kernenergiegroepen hebben van het recreatieschap Over-Betuwe toestemming gekregen tot het opnieuw houden van een anti-Dodewaard tentenkamp rond de recreatiepias het Gat van Hagen in de gemeente Valburg.

Het tentenkamp wordt gehouden in de week voor Pasen (13-20 april). Het Gat van Hagen ligt enige kilometers verwijderd van de kerncentrale in Dodewaard.

De gemeente Valburg is niet gelukkig met het nieuwe tentenkamp. De gemeenteraad heeft deze week in meerderheid aangedrongen op een verbod van het kamp, omdat bij het Gat van Hagen alleen dagrecreatie is toegestaan. De twee tentenkampen vorig jaar werden door de toenmalige burgemeester als hoofd van de politie „gedoogd". derzoek volledig is afgerond wordt hij gedagvaard, aldus mr. Van Brummen.

Hoe de gemeente ditmaal zal optreden is nog niet bekend. Loco-burgemeester Van Donk wil eerst overleg met onder andere de rijkspolitie in de )rovincie Gelderland. Het is de bedoeing van de actievoerders om vanuit het tentenkamp acties te ondernemen tegen de kerncentrale en mogelijk ook toeleveringsbedrijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.