+ Meer informatie

Zoveel hoofden...

2 minuten leestijd

Het Schilderij (3)
Als reactie op de brief van A. Nieuwenhuis in "Zoveel Hoofden" in nr. 5 m.b.t. "Het schilderij" in nr. 3. Hierin vond degene het verhaal "smakeloos". Ik vind het verhaal eerder op z'n plaats in deze tijd. Zeker in een tijd van ontkerstening en "alles mag", is het belangrijk dat ook de christelijke gezindten (en vooral jongeren) zich er bewust van worden dat echtscheiden ook in deze kerken steeds meer voorkomt. Maar ook van het menselijk leed en verdriet wat echtscheiden met zich meebrengt.
"Het schilderij" is een vrij reëel verhaal, dat goed de aspecten, zoals verdriet en eenzaamheid weergeeft. Ik vind dat de christelijke gezindten uit dit verhaal hun lering moeten trekken en niet hun ogen voor dit probleem moeten sluiten. Ook beseffen dat zij niet beter dan anderen zijn en moeten bidden tot de Heere om voor dit onheil bespaard te blijven, is een must. Laten wij als christenen goed beseffen dat de toekomst niet in onze handen is maar bij God. Alleen Hij weet hoe deze voor ons zal verlopen.

M. de la Rie, Den Haag

„Cassettebandjes
In Terdege nr. 5 van 30 november 1994 werd in de rubriek "Jouw vragen" ingegaan op het overnemen van cassettebandjes. Hoewel ds. Van Kooten het kopiëren niet goedkeurt, toont hij bij bepaalde gevallen wel begrip voor het feit dat het gebeurt. Om misverstanden te voorkomen, willen we benadrukken dat overtreding van de wet niet goedgepraat mag worden.

Omdat het hier een zeer ingewikkelde materie betreft, die niet alleen particulieren, maar ook koren en musici aangaat, hebben we het voornemen op wat langere termijn uitgebreid aandacht aan dit onderwerp te schenken.

Hoofdredactie

Kalender
Wij hebben ook dit jaar weer uw kalender ontvangen en moeten zeggen dat deze in het gebruik niet meevalt. Hij is niet overzichtelijk, het is moeilijk gelijk te zien wat voor dag het is. Je moet altijd tellen vanaf (in rood vermeld) zaterdag en zondag. Wij zijn ook niet gewend dat bijv. eerst januari links vermeld staat en dan december 1994 rechts. Kortom: een verwarrende kalender. Hij heeft dan ook plaats moeten maken voor een andere, duidelijke kalender. Jammer!

W.G. Vlijm-Westhuis, Nunspeet

Inderdaad heeft de vormgever deze keer meer gelet op de creatieve uitstraling van de kalender dan op de praktische hruikh aarheid. Hoofdredactie

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.