+ Meer informatie

Ambtenaren staken

1 minuut leestijd

LUXEMBURG — De ambtenaren van het Europese Parlement in Luxemburg hebben donderdag de gehele dag gestaakt, in navolging van hun collega's van de Europese instellingen in Brussel.

Het stakingsbesluit werd met 1176 tegen 269 stemmen genomen. Het personeel van het Europese Hof in Luxemburg nam niet aan de actie deel. De staking is een protest tegen de jongste voorstellen van de tien ministers van buitenlandse zaken om de salarissen van de Europese ambtenaren te brengen op het peil van de ambtenarensalarissen in de aangesloten landen. Dat zou betekenen dat de Europese functionarissen 13 procent minder salaris zullen krijgen dan zij anders in de komende vijf jaar zouden ontvangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.