+ Meer informatie

Grote aanhang Jehovah's Getuigen

1 minuut leestijd

Vorige week werd de door Jehovah's Getuigen belegde serie van vier congressen beëindigd. Deze vierdaagse congressen die achtereenvolgens in Tilburg, Leiden, Groningen en Utrecht werden gehouden, droegen als thema „Goddelijk Voornemen".
De hoofdtoespraak „Menselijke plannen falen, terwijl Gods Voornemen succes heeft" bracht de gedachte over, dat het voornemen van de Schepper succes zal hebben in tegenstelling tot dat van menselijke regeerders. Een voorbeeld van menselijke internationale planning voor vereniging van mensen noemde men de Verenigde Naties, die echter niet het hoofd kunnen bieden aan de verslechterende situatie. Beloften van politici, dat zij het fundament voor een „generatie van vrede" zullen leggen, klinken hol.
Het falen van menselijke plannen is het gevolg van het over het hoofd zien van de Schepper en Zijn raad. Zijn bestuur zal echter zorgdragen voor het oplossen van bovengenoemde toestanden, wanneer de huidige maatschappij plaats zal moeten maken voor zijn nieuwe orde, waarin vrede en eenheid realiteit zullen zijn, aldus de mening van de Jehovah's Getuigen.
De vergadering in Utrecht werd door 17.542 personen bezocht. Door middel van onderdompeling werden 1060 personen gedoopt. In totaal werden deze congressen in Nederland door 42.355 personen bijgewoond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.