+ Meer informatie

TGV bij voorkeur parallel aan A-16

1 minuut leestijd

DEN BOSCH - Het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant blijft van mening dat het tracé van een hogesnelheidsspoorlijn, ook wel TGV genoemd, het best parallel kan lopen aan de autosnelweg A-16. Dat is de weg van Antwerpen via Breda naar Rotterdam.

Het College schrijft dit aan minister Maij-Weggen (Verkeer en Waterstaat). Er bestaan plannen om het Franse TGV-net door te trekken naar Amsterdam. Tussen Antwerpen en de Moerdijkbrug doorkruist het tracé Noord-Brabant. Het College vraagt de minister er bij haar Belgische ambtgenoot De Haene op aan te dringen bij toekomstige studies ook de Brabantse voorkeur voor een tracé langs de A-16 te betrekken. MaijWeggen overlegt op 6 februari met De Haene over het toekomstig tracé van de TGV.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.