+ Meer informatie

Kabinet moet abortus-zaak zelf regelen

MENING CHU:

1 minuut leestijd

APELDOORN — Drs. K. J. H. Kruisinga, voozitter van de Tweede Kamer-fractie van de CHU, heeft maandagavond, tijdens een spreekbeurt te Apeldoorn, het verwüt van de hand gewezen dat door de CHD de totstandkoming van een christen-democratisch initiatief wetsontwerp inzake de abortus vertragine ondervond.

„Het standpunt van de CHU is vanaf de laatste fasen van de kaïbinetsformatie van vorig voorjaar duidelijk geweest", aldus dr. Kruisinga op een gecombineerde KVP/ARP/CHU-vergadering. De CHU heeft er steeds op gewezen, dat de oplossing welke bij de kabinetsformatie voor de abortus is getroffen, principieel geheel onjuist was".

De CHU, zo zei dr. Kruisinga, heeft steeds gesteld dat het kabinet zelf de abortus-zaak moest regelen en het niet mocht overlaten aan initiatief wetsontwerpen, of zij nu kwamen van de zijde van de progressieve partijen dan wel van de KVP/ARP. Het was volgens de Christelijke historische fractie-voorzitter dan ook onjuist dat het kabinet-Den Uyl het wetsontwerp-Stuyt/Van Agt over de abortus prijs gaf.

.,De visie van de CHU is reeds tijdens de formatie voor KVP en ARP volkomen duidelijk gebleven", zo zei dr. Kruisinga. Hij begreep niet, dat in het afgelopen weekeiide iowel vnn de zijde van de KVP als van de ARP de vertraging bij het tot stand komen van een KVP/ARP-initiatief wetsontwerp inzake abortus mede aan de CHU verweten werd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.