+ Meer informatie

Kookpunt en Sens Label winnaars ondernemersprijs

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Het Kookpunt, een Rotterdamse winkel in kookgerei, en Sens Label, een in etiketten gespecialiseerde drukkerij, zijn de winnaars geworden van de Rotterdamse Ondernemersprijs 199L Ir. J. A. P. Montijn, voorzitter van de raad van commissarissen van Internatio Muller, reikte gisteren in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis de prijzen uit.

De prijs bestond uit tienduizend gulden, een plaquette en een oorkonde. De jury typeerde Het Kookpunt met het woord „enthousiasme". In drie jaar tijd werd een klein familiebedrijf in staalwaren veranderd in een grote winkel voor kookgerei. Sterke punten zijn de persoonlijke bediening en deskundige adviezen. Volgens het juryrapport heeft het bedrijf dank zij een uitgebreide marktstudie en specialisatie kunnen overleven in een stadsvernieuwingswijk (Noordplein). Er zijn plannen voor uitbreiding van de bestaande locatie. Sens Label noemde de jury „strategisch, flexibel en direct". Het bedrijf groeide na de start, elf jaar geleden. van 80 naar 155 medewerkers en produceert dagelijks 25 miljoen etiketten voor onder meer Coca Cola, Heineken, Albert Heijn en Unilever. 40 procent is bestemd voor de export.

Het Kookpunt won in de categorie kleinere bedrijven. Eervolle vermeldingen in die categorie waren er voor F. W. Koudijs Reis- en Passagebureau en Albatros Shipping & Transport. Eervolle vermeldingen in de categorie middelgrote en grote ondernemingen, waarin Sens Label winnaar is, kregen Anton Hessing (fabriek van produkten voor bakkerij en horeca) en Restaurant Parkheuvel. De jury heeft 102 inzendingen beoordeeld, 57 uit de categorie kleine bedrijven en 45 uit de categorie middelgrote en grote bedrijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.