+ Meer informatie

Biologie

2 minuten leestijd

Het HAVO examen economie is door veel leerlingen als gemakkelijk ervaren. Opave 1 handelde over de spoorwegen. De kandidaten moesten vragen beantwoorden over de invloed van tariefsveranderingen op het aantal reizigers kilometers. Sonunige vragen deden een beroep op de inventiviteit van de kandidaten. Sommige kandidaten zullen problemen hebben gehad met de vraag: Geef twee voorbeelden van prijsdiscriminatie door andere ondernemingen dan de NS. Deze opgave was redelijk tot goed te maken, aldus Wim van der Heide en Jan Korevaar.

Opgave twee, een keynesiaans model, was geen probleem. Met dergelijke opgaven is in de les voortdurend geoefend. Opgave 3, een betalingsbalans en probleem bestond uit klassieke vragen. De leerhngen vonden deze zeer redelijk te maken, hadden alleen problemen met de té grote cijfers, zoals zij dat noemden. Opgave 4 stelde vragen over het afschaffen van de minimimiprijs van volle melk. Volgens de leerlingen was dit de moeilijkste vraag. Vooral

's Middags werden de biologieexamens afgenomen. Zowel voor Mavo als voor Havo waren dit zeer redelijke examens. De Mavo-biolo' gie examens vroegen met name veel meer kennis dan inzicht. Vele kandidaten waren opvallend vroeg klaar. Een leerling die zijn zaakjes goed had geleerd kon het examen vrij gemakkelijk maken. Het Havoexamen was een afwisseling van tamelijk gemakkelijk tot redelijk pittige vragen. De 40 meerkeuzevragen gingen over onderwerpen als microscopic, hormonen, zenuwstelsel en genetica. Allemaal onderwerpen die uitvoerig in de les behandeld waren. Met name het onderdeel genetica wat veel leerlingen moeilijk vinden, werd vrij gemakkelijk gevraagd. Tenslotte het VWO-examen biologie. Dit begon tamelijk moeilijk, maar eindigde met een aantal zeer gemakkelijke vragen. Over het geheel genomen waren de docenten bepaald niet ontevreden over de wijze waarop de biologicexamens werden afgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.