+ Meer informatie

Raad van kerken schrijft Tutu

1 minuut leestijd

AMERSFOORT — „Zelfs al wordt het u onmogelijk gemaakt om ons in de nabije toekomst weer te bezoeken, dan nog hebben wij uw boodschap luid en duidelijk gehoord en zullen wij ons op de weg begeven die u ons hebt gewezen". Dit schrijft de raad van kerken in Nederland aan de Zuidafrikaanse bisschop Desmond Tutu naar aanleiding van zijn recente bezoek aan Nederland.

De Raad betreurt het dat eerste minister Botha van Zuid-Afrika heeft gedreigd het paspoort van bisschop Tutu weer in te trekken na de uitspraken die de bisschop gedaan heeft tijdens de bezoeken die hij in de afgelopen weken heeft gebracht aan verschillende landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.