+ Meer informatie

Teleurgesteld

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — Betsie Verwoerd, de 79-jarige weduwe van de 'vermoorde premier Hendrik Verwoerd, heeft bedankt voor het lidmaatschap van de regerende Nationale Partij in Zuid-Afrika. Zij heeft zich aangesloten bij een rechtse splintergroepering, Aksie .Eie Toekoms (actie voor een eigen toekomst). Dit hebben Zuidafrikaanse oppositiekranten zaterdag gemeld.

Volgens de Rand Daily Mail heeft de opzegging van mevrouw Verwoerd vergaande gevolgen gezien de diepe verdeeldheid in de regeringspartij en dat met het vooruitzicht van de algemene verkiezingen op 29 april. De Star is van mening dat de Nationale Partij nu meer leden gaat verliezen. Er heerst binnen de Nationale Partij namelijk nogal wat onenigheid over de plannen van premier Botha tot versoepeling van het^apartheidsbewind.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.