+ Meer informatie

Arbeid voor jonge kinderen moet afgeschaft

1 minuut leestijd

AMSTERDAM Alle bedreigende vormen van kinderarbeid moeten worden afgeschaft. Arbeid voor kinderen onder de 10 jaar moet helemaal verdwijnen en die voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud moet worden gehalveerd. Verder moeten alle arbeidskampen voor kinderen worden gesloten.

Deze maatregelen moeten, zo hebben de deelnemers aan het internationale Kinderarbeid-seminar in Amsterdam besloten, hun beslag hebben gekregen voordat het eerste lustrum wordt gevierd van de VN-conyentie over de Rechten van het Kind. Die conventie treedt morgen in werking, omdat er inmiddels voldoende landen een handtekening onder hebben gezet.

De honderd deelnemers aan de bijeenkomst, die de afgelopen drie dagen plaatsvond in de Vrije Universiteit, hopen dat hun conclusies terug te vinden zullen zijn in het slotakkoord van de Wereldtop over de sociale positie van kinderen, die, afhankelijk van de ontwikkelingen in de Golf, eind september in New York zal plaatsvinden.

Bovendien wordt er volgende week in Hamburg nog een congres specifiek over kindermishandeling en -verwaarlozing gehouden. Zie ook Accent pag. kind van de rekening"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.