+ Meer informatie

Officier in beroep tegen straf voor bommengooier

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) Officier van Justitie mr. F. Gorter heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis dat de rechtbank in Leeuwarden 19 september uitsprak tegen de 20-jarige Leeuwarder M. L.

L, bracht op oudejaarsnacht een zelfgemaakte bom tot ontploffing, waarbij een 33-jarige plaatsgenoot om het leven kwam. Hij kreeg een straf opgelegd van zes maanden voorwaardelijk en 240 uren dienstverlening.

De officier had twee jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist, mede gezien L.'s jeugdige leeftijd en zijn blanco strafblad. Ook speelde een reclasseringsrapport, waarin de weduwe van het slachtoffer werd geciteerd, een grote rol. Zij zou daarin te kennen hebben gegeven geen prijs te stellen op strafvervolging van L.

Later bleek die uitspraak te zijn opgetekend uit de mond van de moeder van L. De weduwe is echter van mening dat de huidige straf „niet in verhouding staat tot het leed dat L. ons heeft aangedaan".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.