+ Meer informatie

Autobedrijven halen hogere geldomzet

1 minuut leestijd

VOORBURG (ANP) - De geldomzet van de personenautobranche is in de eerste helft van dit jaar met 6,3 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bij de importeurs van personenauto's steeg de omzet met 6,1 procent, de autobedrijven met 6,4 procent, de bedrijven die carosserie herstellen met 0,7 procent en de detailhandelsbedrijven in auto-accessoires en onderdelen met 4,8 procent.

De geldomzet van de auto- en motorrijscholen steeg in het eerste halfjaar met 14,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de tweewielerbranche steeg de omzet in het eerste halfjaar met 7,6 procent. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor prijsveranderingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.