+ Meer informatie

Luchtvaartbond NVLT stelt KLM ultimatum

1 minuut leestijd

AMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici (NVLT) heeft KLM een ultimatum gesteld. De NVLT-leden dreigen met acties als de luchtvaartmaatschappij niet voor 13 november de vakbond publiekelijk weer erkent als onderhandelingspartner.

Bovendien eisen zij dat de schorsing van hun voorzitter, R. van der Hout, wordt opgeheven. De leden hebben het bestuur tijdens een vergadering opdracht gegeven tot het ultimatum, zo maakte de NVLT gisteren bekend. De leden willen dat het bestuur van de bond zich harder opstelt tegenover KLM.

Het bestuur noemt dat echter onverstandig, omdat er "achter de schermen" wordt gewerkt aan een oplossing van het langslepende arbeidsconflict tussen de vliegmaatschappij en de NVLT. Desondanks hebben de leden het bestuur gedwongen met het ultimatum te schermen.

De NVLT mocht woensdag van KLM als volwaardig deelnemer meedoen aan de CAO-onderhandelingen. Bij eerdere overleggen mochten de technici alleen als waarnemer aanwezig zijn. De vakbond wil echter dat KLM de erkenning schriftelijk en publiekelijk bekendmaakt. Verder eist de NVLT dat de maatschappij daarbij geen nieuwe eisen stelt. Dat doet het bedrijf vooralsnog wel, aldus de bond.

De luchtvaarttechnici dreigen met acties en een kort geding. De grondwerktuigkundigen hebben onlangs een geding tegen KLM aangespannen. De rechtszaak ging echter niet door omdat beide partijen weer nader tot elkaar leken te komen.

KLM is verbaasd over het ultimatum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.