+ Meer informatie

Onderzoeknaar stofoverlast kolenoverslag

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Er wordt binnenkort een onderzoek gestart om na te gaan hoe de stofoverlast, die ontstaat bij de op- en overslag van kolen op een kolenterminal op het industrieterrein Maasvlakte bij Rotterdam, beperkt kan worden.

Dit onderzoek speelt een lol bij de onderhandelingen tussen de gebruiker van de terminal (Maasvlakte Coal Terminal), provincie. Rijnmond en Rotterdam over de voorzieningen die i nodig zullen zijn om de stofversprei^,' ding tegen te gaan. Dit onderzoe' wordt uitgevoerd door TNO. Het bi • staat uit twee delen. Br zal gekeken worden naar de manier waarop de ko- . lenopslaghopen zodanig op het terrein ; kimnen worden gelegd dat de wind er het minst vat op krijgt. Daarnaast wordt gekeken of een groengordel metl voornamelijk bomen rondom de termi-l nal de stofverspreiding kan beperken. 1

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.