+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Veel koersen hoger

2 minuten leestijd

AMSTERDAM • De Amsterdamse effectenbeurs heeft maandag enig koersherstel vertoond. Veel prijzen trokken wat aan en vast in de markt lag onder meer Unilever. NMB en Nationale Nederlanden gaven daarf itegen een zwakke stemming te zien.

Van de ir .emationale aandelen was Unilever veruit favoriet en op f 147.80 V erd een winst geboekt van f 1.80. Tijdens de beurs trok de koers aan tot f 148. De andere internationale aandelen startten met winsten van enkele dubbeltjes.

De tegenvallende prognose ten aanzien van de uitkomsten over 1981 van Nationale Nederlanden had tot gevolg dat de koers begin beurs metf 1.60 daalde tot f 112.10 en tijdens de beurs zakte de notering tot omstreeks f 111. De andere verzekeringsfondsen boekten veel geringere verliezen.

Van de bankaandelen verloor NMB aanvankelijk f 2.50 op f 156, maar gedurende de handel liep dit verlies op tot f 4.50. ABN en Amrobank waren ongeveer een halve gulden lager. De scheepvaartaandelen trokken wat aan, waarbij Van Ommeren krap een gulden steeg tot iets boven de f 35. Nedlloyd steeg in eerste instantie 80 cent op f 131.50.

De hypotheekbanken waren licht verdeeld en zwak in de markt lag VNU, waarvan de koers met f 2.30 omlaag ging tot f 68. Elsevier-NDU ging 70 cent hoger van start op f 137.70. Oe bouwaandelen waren verdeeld, waarbij Boskalis enigszins in herstel was en Volker-Stevin met nog f 1.40 omlaag ging tot f 27.10

De obligatiemarkt was onveranderd tot wat hoger, waarbij winsten werden geboekt uiteenlopend tot omstreeks 30 cent. Op de beurs wordt venwacht, dat na de inschrijving op de lening van de Amrobank op dinsdag, woensdag een nieuwe staatslening zal worden aangekondigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.