+ Meer informatie

Perzië

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De sjah van Perzië heeft in een gesprek met het Amerikaanse tijdschrift „U.S. World and News Report" Amerika „een verlamde reus" genoemd, waar men tegenwoordig, „niet al te vast" op kan rekenen. De ontwikkeling in Angola had daartoe veel bijgedragen. De sjah waarschuwt Washington voor ,,niet te overziene gevolgen" als de stroom Amerikaanse wapens naar zijn land tot stilstand zou komen door een verbod van het Congres. „Als Amerika onze vriend blijft, zal het alle macht en prestige van mijn land aan zijn kant hebben, maar als het probeert een onvriendelijke houding jegens mijn land aan te nemen, kan Perzië Amerika meer schade berokkenen dan omgekeerd. En dat niet alleen van de olie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.