+ Meer informatie

Moerhuizen wil niet bij stedelijk R'dam

1 minuut leestijd

MOERHUIZEN - De gemeente Moerhuizen wil niet bij het stedelijk gebied van Rotterdam worden gevoegd. B en W van Moerhuizen spreken in een brief aan de staatssecretaris van binnenlandse zaken hun verontrusting uit over het feit dat op rijksniveau hierover wordt gedacht.

Het college reageert hiermee op het rapport "Bestuur op niveau, deel 2". In dit rapport wordt voorgesteld de bestuurskracht van de stedelijke gebieden te versterken, als mogelijke oplossing voor het onvoldoende van de grond komen van veel beleidsvoornemens in deze gebieden. De bedoeling is dat er een nauwe samenwerking komt tussen de direct betrokken overheidsorganen. Moerhuizen is daarom bang dat belangrijke taken afgestoten moeten worden.

Voor het college staat vast dat Moerhuizen een functie vervult binnen het Groene Hart en dat daarom toevoeging aan het stedelijk gebied Rotterdam niet wenselijk is.

Overigens is er met B en W wel te praten over het afstaan van een gedeelte van het grondgebied van Moerhuizen aan het stedelijk gebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.