+ Meer informatie

INTERNATIONAAL THEOLOGISCH CONGRES

2 minuten leestijd

Zoals in diverse media al is aangekondigd, zal D.V. van 21 tot 25 juni 1994 een internationaal theologisch congres worden gehouden.

Het initiatief hiertoe is genomen door de Theologische Universiteiten van Apeldoorn en Kampen en het Gereformeerd Wetenschappelijk Genootschap. Thema van het congres is: De vitaliteit van de gereformeerde theologie. Het belooft een boeiende ontmoeting te worden tussen theologen uit alle delen van de wereld, die gemeen hebben dat zij werken op basis van de gereformeerde belijdenis.

Voor predikanten is dit een unieke gelegenheid om wetenschappelijk bij te tanken. Ze kunnen er luisteren naar en spreken met mensen, van wie ze tot dusver hoogstens wat gelezen hebben. Dit eerste congres wordt gehouden in ons eigen land (Noordwijkerhout) en we verwachten dan ook veel belangstelling uit eigen kring.

Daarom willen wij langs deze weg de kerkeraden opwekken hun predikanten te stimuleren dit congres te bezoeken. Hun werk in de gemeente zal er vrucht van dragen. Behalve aan het beschikbaar stellen van de dagen zou hierbij ook kunnen worden gedacht aan een financiële bijdrage in de kosten. De deelnemersprijs is namelijk niet gering (zij het wel normaal voor een dergelijke evenement), namelijk 800 gulden per persoon. In het bedrijfsleven is het heel gebruikelijk dat de werkgever hiervoor een financiële bijdrage geeft aan werknemers die daarvoor in aanmerking komen.

Nu is de verhouding tussen kerkeraad en predikant een andere, maar op dit punt zou de verhouding er toch niet voor onder hoeven te doen. Graag vragen wij hiervoor de aandacht van de kerkeraden.

Namens het voorbereidingscomité,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.