+ Meer informatie

Zeist eens met 11 miljoen voor politiebureau

1 minuut leestijd

ZEIST — De commissie middelen uit de Zeister gemeenteraad is gisteravond akkoord gegaan met een krediet van bijna 11 miljoen gulden voor de bouw van een nieuw politiebureau. De fracties hadden echter nogal moeite met het besteden van de zogenaamde egalisatiereserve voor de aanschaf van onder meer nieuw meubilair.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de plaats van het huidige bureau. Alleen de voorgevel blijft overeind, de rest wordt afgebroken. Tijdens de commissievergadering had het CDA, PvdA en WD moeite met het feit dat de politie een bedrag van 800.000 gulden uit de egalisatiereserve gebruikte voor de inrichting van het gebouw. Men vroeg zich af of dit wel . kon. 1 Commissaris C. A. Bakker wees de raadsleden op het feit dat de bouw budgetair-neutraal uitgevoerd moest worden. Door Binnenlandse Zaken wordt te weinig geld ter beschikking gesteld voor de vernieuwing van het meubilair, zodat daarom gebruik gemaakt moet worden van de reservegelden van de politie.

Van Brenk (SGP/GPV/RPF) had moeite met het feit dat er te weinig geld gereserveerd is voor onvoorziene omstandigheden tijdens de bouw. Hij vond dit een griezelige zaak. Volgens de architect is een post van 60.000 gulden voldoende om tegenvallers op te kunnen vangen.

Ook bleek tijdens de vergadering dat diverse commissieleden moeite hadden met de verkoop van de grond voor een te lage prijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.