+ Meer informatie

Walesa belooft aan te blijven

1 minuut leestijd

WARSCHAU - De leider van de onafhankelijke vakorganisatie Solidariteit, Lech Walesa, heeft zaterdag in een open brief aan de tweede man binnen de bond, Andrzej Gwiazda, gezegd dat hij zich niet zal terugtrekken, zolang ,,avonturisme een onverantwoordelijkeid" binnen de ruim tien miljoen leden sterke organisatie een kans dreigen te krijgen.

Walesa, die eerder zei vermoeid te zijn en zich te willen terugtrekken, schreef thans te willen blijven werken voor Solidariteit. De vermaarde vakbondsleider en Gwiazda voerden een open briefwisseling in het nieuwsbulletin van de afdeling Warschau van Solidariteit, die ongewoon openhartig was. Gwiazda verklaarde vorige week dat hij zijn ontslag zou nemen als binnen Solidariteit zou worden afgeweken van democratische principes.

Walesa kwam onder kritiek te staan naar aanleiding van onderhandelingen die leidden tot een akkoord met de regering over het incident in Bydgoszcz. Vakbondsleden waren van mening dat de nationale coördinatiecommissie van het akkoord geraadpleegd had moeten worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.