+ Meer informatie

Amerikanen vertrouwen kranten niet

1 minuut leestijd

NEW YORK — Volgens een opiniepeiling van het instituut Gallup voor het nieuwsmagazine Newsweek, lezen de Amerikanen hun kranten met veel scepticisme omtrent de waarheid van wat erin staat.

Eenenzestig procent der ondervraagde Amerikanen verklaarde de kranteberichten maar half te geloven of geloof te hechten aan slechts bepaalde berichten. Voor 33 procent zijn de meeste berichten waar en maar 5 procent gelooft alles wat er staat.

Journalisten staan bij de Amerikaanse krantelezer ook niet hoog aangeschreven. Slechts 38 procent van de door Gallup gepolste Amerikanen vindt hen rechtdoorzee. Maar er zijn nog oneerlijker lieden voor de krantelezer in de Verenigde Staten: directeuren van bedrijven — aan wier integriteit maar 31 procent gelooft — en kamerleden (16 procent).

Het is niet bekend of de enquête van Gallup gehouden werd voor of na het schandaal rond de Washington Post, waarvan een medewerkster een schrijnende reportage uit haar duim zoog die bekroond werd met de begeerde Pulitzerprijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.