+ Meer informatie

Officier eist 15 jaar voor moord

1 minuut leestijd

ZWOLLE — Op verdenking van moord heeft de officier van Justitie bij de Zwolse rechtbank, mr. I. van Zevenbergen-Joele, tegen de 20-jarige M. A. M. uit-Harderwijk een gevangenisstraf .-geëist van vijftien., jaar. Subsidiair is M. doodslag ten laste gelegd.

M. wordt ervan verdacht een 29-jarige inwoner van Emmeloord op gruwelijke wijze de keel te hebben afgesneden op de parkeerplaats van een tankstation op 25 november vorig jaar in Emmeloord. Hij zou dit hebben gedaan omdat de man de toenmalige vriendin van M. als elfjarig meisje seksueel zou hebben misbruikt.

Een vechtpartij met het slachtoffer zou volgens de Harderwijker „volkomen uit de hand" zijn gelopen. De voorbedachte rade ontkent verdachte dan ook stellig. M. zou het slachtoffer met een smoesje 's nachts hebben meegelokt naar het tankstation om hem daar „een portie klappen" te geven. Eerder die, „aypjid, tijdens het slijpen van'een groeft-Mès^ö&^Hij'tS gen een neef habbeii..gezegcLdati,hij plannen met hét-mës'zoü hebben mét betrekking tot het slachtoffer.

Uit observatie van M. in het Pieter Baan Centrum in Utrecht is gebleken dat hij volledig toerekeningsvatbaar is. „Zelden zag men in de observatiekliniek iemand met zo'n hechte, goede relatie met z'n omgeving. Zelden zag men ook zo'n uitgesproken tegenstelling tot een gruwelijke daad en de positieve bevindingen van het onderzoek. Het geeft aan dat ook heel vriendelijke mensen tot vreselijke dingen in staat zijn", aldus het rapport.

De rechtbank wijst vonnis op 28 augustus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.