+ Meer informatie

Kinderdeel

1 minuut leestijd

Hoe kan hij een christen zijn, die geen genade noch goedheid in zich gevoelt? Een kind, dat zijn verstand nog niet gebruiken kan, is toch een redelijk wezen. En iemand die in zwijm ligt, gevoelt geen levenskracht en- toch is hij niet dood. De christen kent vele gewetensbezwaren, die zijn hart overkomen, en hij valt in menige bezwijming, alzo dat niemand schier enig leven van Christus in hem meer zou verwachten, en toch kan hij evenwel een oprecht christen zijn. Dit was de staat van Petrus, toen hij onze Zaligmaker Christus met vloeken en zelfverbanning verloochende. Zijn geloof was alleen maar voor een tijd erg zwak, maar het hield niet op. Luc. 22:32.

William Perkins. („Vertroostingen voor benauwde consciënties").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.