+ Meer informatie

Herkansing |

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Minister Ritzen van onderwijs en wetenschappen gaat bezien of oud-studenten die eind vorig, jaar een forse korting op hun studies schuld misliepen, opnieuw in aanmerk king kunnen komen. Niet alle 2000 krijgen daarvoor een nieuwe kans. Alleen degenen die „naar hun beste weten hebben gehandeld".

Naar het oordeel van de minister valt de Informatiseringsbank formeet) niets te verwijten, maar de strikte opstelling die men in Groningen heeft" gekozen gaat de minister te ver. ZoiV liep een conservatoriumstudent eer^ korting van 17.000 gulden mis omdat, hij zijn maandelijkse bijdrage van 23' gulden enkele weken te vroeg hadd stopgezet. De bewindsman zegde de nieuwe regeling gisteren toe tijdens een com-'" missievergadering van de Tweede Kamer over de zogenaamde hardheids^ clausule in de Wet studiefinanciering.'"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.