+ Meer informatie

brochure (I)

2 minuten leestijd

Enkele weken geleden maakten we in ze rubriek melding van een artikel in ugdwerk Nu (uitgave van"de' ;derlandse federatie jeugd- en igerenwerk) over de Nijmeegse nder van en voor krakers, Radio itfiplan. In dat artikel werden de — elal jeugdige — lezers tevens geroepen zelf ook gebruik te maken n illegale zenders. Omdat genoemde leratie fors door het minsterie van tM wordt gesubsidieerd (per jaar !er dan 1 miljoen gulden, waarvan n deel is bestemd voor Jeugdwerk 1), komt het er dus op neer, zo ireven we, dat de overheid «betaalt aan het oproepen tot • tiviteiten die door diezelfde overheid jtreden moeten worden. 3at we thans op dit geval ugkomen, houdt verband met de ruitgave van een brochure, die.bij igdwerk Nu te bestellen is. Die )chure heeft als titel „Hulp tegen de eris" en is bedoeld voor jongeren die t de politie in aanraking kfomen. sgenwoordig", zo lezen we op pag. 1 1 dit geschrift, „kom je al heel gauw lanraking met de smeris. Zeker als je liet gedraagt zoals je baas of anderen willen. Denk niet: ik red me wel. et wat je rechten zijn en ze kunnen je ninder makkelijk inluizen. W'ie dit ;kje leest, zegt het voort. Er zijn jd nog sufferts die zichzelf in de bak ten. De smeris is je vriend niet. Als je »een poen heeft word je harder lakt. De meeste mensen diein de es zitten hebben geen poen", ervolgens krijgt de lezer een groot tal tips aangereikt die hem — of r — van nut kunnen zijn als hij door jolitie (de brochure spreekt steeds r de „smeris") is of wordt opgepakt, ms probeert een al te ijverige autoiris je klem te rijden als je een nigheid hebt uitgehaald". Het ies luidt: „Loop dan zo hard ;e!ijk weg. Vluchten is niet fbaar". en je eenmaal gearresteerd, dan is volgens de schrijvers van de brochure zaak om zo snel mogelijk belastend materiaal kwijt te raken. En: .,Ga je op karwei (wat daaronder verstaan moet worden, mag iedereen zelf invuUen-red.) zorg dan dat je geen spullen bij je hebt waar de smeris wat aan heeft".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.