Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Smakelijke soesjes voor kraamvisite

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Smakelijke soesjes voor kraamvisite

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Of de kraamverzorgster en oudere visite nu zo blij is met de traditionele traktatie? Vaak rollen de muisjes over de vloer. En lang niet elk gebit is bestand tegen een beschuit met muisjes. Dan dit lekkere soesje...

Ingrediënten:
Soezenbeslag: * 250 gram water * 100 gram boter * snufje zout * 125 gram bloem * 4 eieren
Voor de vulling: * 250 milliliter slagroom * 2 eetlepels suiker * 1 zakje klopfix * 3 eetlepels aardbeienjam
Voor de afwerking: * muisjes (of iets anders)

Bereiding:
* Breng het water samen met de boter en het zout aan de kook in een pan met een dikke bodem.
* Strooi, als de boter gesmolten is, onder voortdurend roeren de bloem erbij. Houd de pan op het vuur en blijf net zolang roeren tot zich een bal vormt.
* Doe de bal dan in een koude beslagkom en voeg er een ei aan toe.
* Voeg dan één voor één de andere eieren aan het beslag toe en blijf roeren tot het glanst.
* Doe het beslag dan in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik).
* Bak de soesjes ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Na het bakken de soesjes aan de onderkant open knippen en verder laten afkoelen.
* Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix.
* Spatel dan de lepels jam erdoorheen.
* Bewaar een klein beetje slagroom voor de afwerking (twee eetlepels ongeveer).
* Schep de rest van de aardbeienslagroom in een spuitzak en vul de soesjes ermee.
* Doe de muisjes (of andere versiering) in een apart bakje.
* Smeer een heel klein beetje slagroom op het soesje en dip het soesje dan in de versiering.

Door de slagroom bovenop worden de muisjes lekker zacht


Aardbeienjam
Afgelopen week ben ik weer trotse tante geworden. Dit keer van een schattig meisje met de naam Thamar. En een paar maanden geleden van een lief jongetje: Vince.
Natuurlijk hoort bij zo’n gelegenheid wat lekkers. Maar soms ben ik die cake met slagroom en muisjes of beschuit met muisjes wel zat.
Na de geboorte van mijn neefje heb ik samen met mijn zus allemaal blauwe cupcakejes gemaakt. Dit keer wil ik een lekker recept van soesjes delen.
Ik heb ervoor gekozen om er aardbeienjam doorheen te doen. Daardoor wordt de smaak van het soesje net iets frisser en verrassender. Want iedereen rekent natuurlijk op een slagroomsoesje.
Dit recept is natuurlijk ook goed te gebruiken bij een verjaardag of ander feestje. De versiering met muisjes kan dan vervangen worden voor hagelslag of iets dergelijks. Wat ook leuk is aan dit recept is dat je van het beslag ook grote soezen kunt maken. Bijvoorbeeld een lekkere moorkop of bananensoes.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 2016

Terdege | 108 Pagina's

Smakelijke soesjes voor kraamvisite

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 2016

Terdege | 108 Pagina's