+ Meer informatie

Gertrud en Dineke naast elkaar in de cockpit van een straaljager

Op het radarscherm verandert een grote Boeing in een klein stipje

1 minuut leestijd

Nederland is met vakantie: alle scholen zijn vrij, de bouwvak is begonnen. De een verkeert Rundhause, de ander in een tent op de hei. Magneet plaatste een tijdje geleden een oproep waarin jongeren werd gevraagd ook eens aan Magneet te denken als ze een dagje uit zouden gaan. De reacties waren overweldigend. Vandaag de eerste aflevering van een serie van zeven: met Gertrud Jongeling en Dineke de Mik naar de hoogste verkeerstoren van Europa.

Eigenlijk wilden ze graag parachute-springen. Het leek Gertrud Jongeling (16) en Dineke de Mik (17) „onwijs gaaf' om als een vogeltje door de lucht te zweven. Magneet stapte in gedachten mee het vliegtuig in. Kreeg van tevoren al de kriebels, keek zelfs met wapperende haren door de deuropening in een eindeloze afgrond en weigerde te springen.

Om kort te gaan: het springen ging niet door en we bleven

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.