+ Meer informatie

Geen *Zeeuwse' belastingaffaire in Utrecht

1 minuut leestijd

UTRECHT - Gedeputeerden van de provincie Utrecht zullen niet te maken krijgen met een belastingaffaire zoals in Zeeland het geval is. De nalieffing van de belastingdienst is niet door de provincie, maar door de betrokkenen zelf betaald. Dat heeft financieel gedeputeerde J. Hoekstra gisteren desgevraagd bekendgemaakt.

In 1985 kregen de Utrechtse bestuurders evenals hun collega's in Zeeland een naheffing van de belastingdienst wegens een overmatige reis- en verblijfkostendeclaratie. Die bedragen lagen in Utrecht veel lager dan de Z,eeuwse aanslagen. • •

Volgens Hoekstra liggen de vergoedingen voor gemaakte kosten in de provincie Utrecht veel lager dan in bij voorbeeld Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. Desondanks kregen ook de Utrechtse gedeputeerden in 1985 een navordering van de belastingdienst. Tijdens een vergadering van GS werd toentertijd besloten dat het geld persoonlijk terugbetaald zou worden.

De problemen in 2feeland onstonden doordat Gedeputeerde Staten de navordering uit de provinciekas betaalden, zonder dat Provinciale Staten daarvoor toestemming hadden gegeven. Eind vorig jaar kwam de zaak aan het rollen na een anonieme brief van 3en oud-belastingambtenaar in 3en regionale krant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.