+ Meer informatie

Omstreden TV-uitzending Centrumpartij ging door

Minister wil wijziging omroepwet

1 minuut leestijd

HILVERSUM — Ondanks de vele telegraflsche en telefonische protesten bij minister Gardeniers, de regeringscommissaris voor de omroep en de NOS en een demonstratie, die daar enkele uren tevoren door antifascistische groeperingen werden gehouden, is maandagavond de televisie-uitzending van de Centrum Partij toch doorgegaan.

De NOS, die voor deze in verband met de komende verkiezingen door de regering gevorderde zendtijd voor de politieke partijen de faciliteiten moet verzorgen, had, nadat een aantal technici als „gewetensbezwaarden" van medewerking had afgezien, toch technici gevonden die de band wilden afdraaien. kiesdistricten. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van CRM gisteren bekendgemaakt.

De huidige wetgeving stelt alleen de „r.. . . verplichting dat politieke partijen in Wijziging alle 18 kieskringen een kandidatenlijst moeten hebben ingediend. Een wetswijziging is nu volgens Gardeniers nodig, omdat tegen de uitspraak van de Raad van SUte dat aan de Centrumpartij en de NVU alsnog zendtijd moet worden gegeven, geen beroep mogelijk

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.