+ Meer informatie

Vuilstortplaats in Westervoort moet op 1 januari dicht

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De zwaar vervuilde stortplaats van het afvalverwerkingsbedrijf Putman in Westervoort moet op 1 januari 1990 dicht. De provincie Gelderland moet zich houden aan de eerdere toezegging hieromtrent en dient op te treden als Putman toch net stort doorgaat. De Raad van Stale in Den Haag heeft dit gisteren in een tussentijdse uitspraak bekendgenaakt.

De vuilstort door Putman is de inzet van een jarenlange strijd tussen de gemeente Westervoort en het afvalverwerkingsbedrijf. De stort voldoet absoluut niet aan de milieu-eisen en zorgt, aldus een eerder gepubliceerd rapport van het ministerie van VROM, voor ernstige vervuiling en mogelijk ook zware aantasting van het grondwater. Mede op basis van deze adviezen besloot de provincie Gelderland, op sterke aandrang van Westervoort, de stortplaats per 1 januari 1990 te sluiten.

In de tussentijdse uitspraak maakt de Raad van State duidelijk dat van verdere stort na 1 januari geen sprake kan zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.