+ Meer informatie

Flessen

2 minuten leestijd

Gijs en Geeske lopen op straat. Ze dragen een tas. Een zware tas. Ze houden allebei een hengsel vast. De tas rammelt. Er zitten flessen in. Allemaal lege flessen. Die moeten ze naar de winkel brengen. Voor elke fles krijgen ze een kwartje of een dubbeltje. Dat geld mogen ze zelf houden. Daar is de winkel al. Ze lopen naar de groente. Daar moeten de flessen ingeleverd worden. Gijs zet een fles op de toonbank. Die is niet van ons, zegt de meneer. En die ook niet. Maar die wel en die ook. Gijs en Geeske krijgen een briefje. Een gulden staat er op. Ze gaan naar de kassa. Daar krijgen ze een gulden. Geeske doet hem in haar portemonnee. Nu naar de volgende winkel. Daar laten ze weer de flessen zien. De meneer pakt drie flessen. Die andere zijn niet van mij. Ze krijgen weer geld. Waar moeten we nu naar toe? NaarTijssen. Daar gaan ze. Naar de winkel van Tijssen. Daar zetten ze de flessen weer neer. Zijn deze van u? vraagt Gijs. De meneer bekijkt de flessen. Deze twee wel. Maar die twee niet, die moeten in de glasbak. Gijs en Geeske krijgen weer geld. Geeke doet het geld in haar portemonnee. Er zitten al heel veel centjes in. Gijs en Geeske gaan ze tellen. Een gulden. Twee kwartjes en twee dubbeltjes. Hoe moeten ze dat nu verdelen? Die gulden kunnen ze niet door midden breken. Gijs denkt na. Hij ziet een jongen lopen. Een jongen met een ijsje. Gijs heeft ook wel zin in een ijsje. Zullen we een ijsje kopen voor die gulden? Ja, zegt Geeske. Ze lopen naar de ijswinkel. Gijs legt de gulden op de toonbank. Twee ijsjes alstublieft. Ze krijgen allebei een ijsje. Een ijsje met chocola. Daar lopen Gijs en Geeske. Met de tas. Met het geld en met een ijsje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.