+ Meer informatie

Mandela: Band met SACP wordt ooit verbroken

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG (DPA) Nelson Mandela heeft voor het eerst duidelijk afstand genomen van de Communistische Partij van Zuid-Afrika(SACP).

Het jarenlange bondgenootschap met de communisten zal worden beëindigd zodra de apartheid is afgeschaft. Dat heeft Mandela gezegd in een gisteren gepubliceerd interview met The Star, een invloedrijke liberale krant in Zuid-Afrika.

Na de apartheid zal de SACP ..haar eigen weg gaan. Wij hangen niet het socialisme aan, wij hebben ons eigen program", zei Mandela. De Zuidafrikaanse minister van defensie, Magnus Malan, trok deze verklaring op een bijeenkomst van de regerende Nationale Partij in twijfel. Hij wees in dat verband op de, volgens hem, vele SACP-leden die zitting hebben in het uitvoerend comité van het ANC.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.