+ Meer informatie

Misleidende reclame

2 minuten leestijd

CDA en PPR zouden dolgraag zien dat er een wet tegen de misleidende reclame komt. Wat dit betreft is er voor deze partijen een bijzoner verheugende mededeling: Zo'n wet is vorig jaar reeds van kracht geworden. Tijdens een pas gehouden door de Consumentenbond georganiseerde forumdiscussie werd dit voorval nog eens uitvoerig herhaald, om daarmee aan te geven dat de partijen het consumentenwei en -wee nu niet direct op de voet volgen. (Zo erg verwonderlijk is het overigens niet dat het CDA en de PPR niet helemaal op de hoogte waren van de „laatste" ontwikkelingen: wetsontwerpen of SER-adviezen liggen ges^oonlijk , maanden, of zelfs jaren in een of andere la, zodat je op het laatst ook niet meer wee* of de betref fende jvet nu wel of niet in werking is getreden).

De forumdiscussie werd gehouden tussen vertegenwoordigers van de zeven al eerder genoemde partijen: PvdA, CDA, WD, D'66, PPR, CPN en PSP.

Opvallend was~tijdens dit forum dat de beschuldigingen aangaande het tekort aan belangstelling voor consumentenzaken op alle mogelijke wijzen werden weerlegd. Mevr. drs. N. Rempt, kamerlid voor de WD (CDA-kamerlid Van Muiden was niet op komen dagen, zodat zij als enige het kabinetsbeleid moest verdedigen) gaf toe dat er op het gebied van de wetgeving ter bescherming van de consument niet altijd de nodige vlotheid wordt betracht, maar dat is volgens haar te wijten aan het feit dat er bij iedere wet zoveel departementen gepasseerd moeten worden. De vertraging die daardoor ontstaat geldt overigens op alle terreinen, aldus mevrouw Rempt.

De linkse partijen lieten weer heel andere geluiden horen: als zij aan het bewind waren zou het leven voor de consument over rozen gaan: eerlijke verdeling van de consumptiekansen, forse verlaging van de openbaar-vervoerstarieven (liefst helemaal gratis, zoals bijvoorbeeld de PSP wil) enzovoorts. Maar ja, wat wil je, met een kabinet als dit dat zich meer naar de ondernemers dan naaride anne consument richt?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.