+ Meer informatie

In slaap na lange rit: twee doden

1 minuut leestijd

GENT Een ernstig verkeersongeluk op de snelweg Kortrijk-Antwerpen in Belgiƫ heeft gisteren het leven gekost aan de 28-jarige Amsterdammer M. Westerhuis en zijn 3-jarige zoon Lars. Zijn vrouw (27) en twee dochtertjes Britta (2) en Sissi (3 maanden) werden gewond in het ziekenhuis opgenomen.

Het gezin was zaterdagavond vertrokken vanaf een camping in Vieille Saint-Giron, een plaatsje onder Bordeaux in Zuidwest-Frankrijk. Gistermorgen om zeven uur, nadat het edchtpaar de hele nacht had doorgereden, raakte hun Citroen BX met aanhanger op volle snelheid van de weg, schoot tientallen meters door de berm naast de vluchtstrook en sloeg vervolgens te pletter tegen een boom.

De vader en zijn zoontje waren op slag dood. De vrouw werd met nekletsel, snijwonden en een zware shock opgenomen in het ziekenhuis, evenals haar lichtgewonde dochtertje Britta.

Pas een halfuur na het ongeval, toen zij in het wrak zachtjes hoorden huilen, ontdekten hulpverleners de baby. Het kind moest worden uitgezaagd, maar bleek nauwelijks letsel te hebben opgelopen.

De politie vermoedt dat de bestuurder door slaap is overmand en daarna van de weg is geraakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.