+ Meer informatie

Plan voor Delftse Zuidpoortgebied

1 minuut leestijd

DELFT - Voor het Zuidpoortgebied in Delft is een toekomstvisie ontwikkeld. Gistermiddag werd dit "masterplan" door de dienst Stadsontwikkeling gepresenteerd. Het is de bedoeling dat het gebied, gelegen aan de zuidkant van winkelcentrum In de Veste, een nieuw gezicht krijgt. De afgelopen twintig jaar is het nogal verwaarloosd.

De belangrijkste onderdelen van het plan zijn de bouw van het nieuwe stadstheater en de komst van een techniekmuseum. Verder zal de Sebastiaanbrug blijven bestaan. In eerdere plannen voor het betrokken gebied moest deze brug nog wijken. Dat lijkt nu van de baan. Ook de gebouwen van de Technische Universiteit aan de Ezelsveldlaan en het onderkomen van de roeivereniging Laga blijven gehandhaafd. In het Zuidpoortgebied zullen tussen de tweedriehonderd nieuwe woningen worden gebouwd. Voor de ontwikkeling van het gebied zal ook een aantal woningen moeten worden gesloopt, onder meer aan de Nieuwelaan. Ook zal een deel van de woonboten in het Zuideinde verplaatst moeten worden. Voor het stadstheater, waarvan de bouw in 1992 moet beginnen, geeft het plan drie mogelijke locaties aan. De gemeente geeft voorlopig de voorkeur aan een plek bij het Achterom. Daar zou dan een aantal woningen moeten worden gesloopt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.