+ Meer informatie

Miljoenenschade na grote brand in winkelcentrum

1 minuut leestijd

ASSEN (ANP) Een deel van een overkapt winkelcentrum aan de Nobellaan in de binnenstand van Assen is in de nacht van Oud op Nieuw in vlammen opgegaan. Op nieuwjaarsdag hield de politie de 20-jarige B. M. B. uit Assen aan. Hij wordt ervan verdacht, de brand te hebben aangestoken. De schade loopt in de miljoenen guldens.

Drie winkels brandden geheel uit. Het gaat om een opslagplaats van een supermarkt, een slijterij en een dierenzaak. Nabijgelegen winkels liepen veel rook- en waterschade op omdat het vuur zich via de overkapping verspreidde. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De bewoners van een nabijgelegen flat werden uit voorzorg geƫvacueerd.

Bij het bestrijden van het vuur heeft de brandweer van Assen assistentie gekregen van de korpsen uit Smilde en Rolde. Na anderhalf uur was men de brand meester.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.