+ Meer informatie

Israëlische aanval op N-Libanon

1 minuut leestijd

TEL AVIV — Schepen van de Israëlische marine hebben in de nacht van dinsdag op woensdag „terroristische doelen" ten noorden van Tripoli, Noord-Libanon, aangevallen. Dit heeft een Israëlische militaire woordvoerder woensdagochtend in Tel Aviv meegedeeld.

Na uitvoering van de missie zijn alle schepen veilig op hun basis teruggekeerd, aldus de bekendmaking. Het was de tweede Israëlische aanval op Libanees gebied in 24 uur tijd. Israëlische vliegtuigen beschoten dinsdag volgens militaire kringgen een Palestijnse basis in de buurt van de Zuidlibanese havenstad Tyrus die zou toebehoren aan El-Fatach, de grootste guerrilla-organisatie van de overkoepelende Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO.

Zie verder pag. 5: „VS waarschuwen Israël".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.