+ Meer informatie

BEURSBERICHT

Damrak verloor terrein

1 minuut leestijd

AMSTERDAM • De Amsterdamse effectenbeurs verkeerde op Bevrijdingsdag niet in een hoerastemming. Overeen breed front moesten de koersen terug. De Amerikaanse beurs had al een slecht voorbeekJ gegeven met een zeer flauwe stemming. Toch was de dollar weer bijna 2 cent hoger op f 2,52, maar dit gaf blijkbaar toch te weinig tegenwicht. Een uitschieter was ditmaal te vinden op de lokale markt. Fokker, op het moment in het middelpunt van de belangstelling, werd op f 55 geadviseerd en dit was f 3,50 hoger dan maandag. Van de internationale aandelen wist alleen Kon. Olie een vooruitgang te boeken. Met een winstje van twintig cent op f 92,10 werd de dalende lijn van de afgelopen dagen enigzins doorbroken. Akzo moest tachtig cent prijsgeven op f 23,20 en KLM zakte f 1,50 op f 119. De andere internationals daalden rond de drie dubbeltjes.

Bij de banken moest de ABN de winst van maandag weer geheel inleveren. Het aandeel kwam f 3 lager uit op f 281. NMB liet f 2 liggen op f 161. De hyoptheekbanken hadden te lijden van de rentestijging. Zo raakte Westland-Utrecht f 2 kwijt op f 168 en Friesch-Groningsche f 1,40 op f 55,60.

Ook de verzekeraars moesten omlaag. Zo verloor Ennia f 1,50 op f 145. De grote groei is er ook een beetje uit, zo bleek uit de uitlatingen van de verschillende directies op persconferenties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.