+ Meer informatie

Verrassing

1 minuut leestijd

LONDEN — De Britse regering heeft tot veler verrassing besloten de ontwikkeling van een nieuw antitankwapen stop te zetten. In dit wapen zijn sinds 1979 reeds miljoenen guldens geïnvesteerd.

Het ministerie van Defensie maakte maandag bekend dat het wapen, dat met de codenaam VJ-291 aangeduid werd, „aanmerkelijk duurder" geworden zou zijn 'dan de tot nu toe gebruikte „cluster"»bom, terwijl het bovendien „niet duidelijk beter" zou zijn geworden.

Het was de bedoeling dat de „VJ291" door Britse gevechtsvliegtuigen gebruikt zou worden tegen Russische tanks. Het op een raket lijkende anti-tankwapen was zo ontworpen dat het voor het bereiken van zijn doel meerdere kleine bommen kon afwerpen. Voor het geval deze hun doel zouden missen, zouden zij als landmijnen het oprukken van vijandelijke tanks stoppen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.