+ Meer informatie

USS Missouri laat kanonnen bulderen

1 minuut leestijd

RIAAD (AP) - Het Amerikaanse slagschip Missouri heeft in de Golf voor het eerst geschoten met zijn zware I6-inch geschut. Volgens Amerikaanse militaire zegslieden, die dit gisteren bekendmaakten, namen de boordkanonnen betonnen bunkers onder vuur die de Irakezen in Koeweit aan het bouwen zijn.

De uit de Tweede Wereldoorlog daterende USS Missouri is een van de twee slagschepen die de VS in de Golfoorlog hebben ingezet. De laatste keer dat het schip de zware kanonnen inzette, was in de Korea-oorlog. De kanonnen kunnen projectielen afschieten met een doorsnee van 40 centimeter en eén gewicht van een kleine 1000 kilo en halen een afstand van 40 km. De Missouri is ook uitgerust met Tomahawk-kruisraketten, die een veel verder bereik hebben.

De zegslieden zeiden dat de Missouri zondag Iraakse stellingen in Koeweit, waar betonnen prefab-bunkers werden aangelegd, onder vuur nam. Met de bunkers willen de Irakezen zich kennelijk verder in Koeweit ingraven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.