+ Meer informatie

Kosovo

1 minuut leestijd

In de autonome provincie Kosovo, in het zuiden van Servië, maakten etnische Albanezen bekend dat deze week een referendum over onafhankelijkheid wordt gehouden, aldus Tanjug. Dit referendum kan de politieke en etnische spanningen in Joegoslavië nog meer doen oplopen.

Het persbureau meldde verder dat in Bosnië, een smeltpot van moslims, Serviërs en Kroaten, de belangrijkste Servische politieke partij de noodtoestand voor Serviërs heeft afgekondigd.

Minister Van den Broeks speciale vertegenwoordiger, Henry Wijnaendts, gaat opnieuw naar Joegoslavië, zo heeft een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken gisteren in New York meegedeeld. Wijnaendts zal nagaan hoe het aantal waarnemers in die delen van Kroatië waar tot voor kort werd gevochten, kan worden vergroot en of er ook waarnemers naar Bosnië-Hercegovina en Montenegro moeten gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.