+ Meer informatie

Zoveel hoofden...zoveel zinnen

3 minuten leestijd

Lange broek (2)
Graag zou ondergetekende gezien hebben dat ds. Van der Meij nog wat dieper ingegaan was op de kleding. Achter de kleding zit toch de godsdienst: de navolging van Christus. Dan had hij kunnen zeggen dat de uitdrukking van Deut. 22:5 volgens een commentaar in verband blijkt te staan met de homoseksuele relaties in Israël. Deze gruwel wordt als zondig afgewezen en met de afgodendienst op één lijn gesteld. Daarom kon de oud(st)e uitlegger wel eens gelijk hebben. Patrick Pollus en Wels spreken van een afgodische gewoonte, die oversloeg op Israël.

Ook kon ds. Van der Meij gewezen hebben op de werking van satan in mode, gelijkschakeling en naaktcultuur. Het betreft in feite een aanslag op het Hoofdschap van God: God en Christus, Christus en Zijn Kerk, man en vrouw, heer en knecht, vader en zoon, ouders en kinderen, leraar en leerling.
R. Visser, Urk

Lange broek (3)
Naar aanleiding van Ds. Van der Mey's aanvulling op zijn uitspraak over het dragen van een lange broek door vrouwen schrijft ds. dat Adam, Jozef en Christus een rok droegen. Ik denk dat we deze "rokken" niet kunnen vergelijken met wat we in onze cultuur een rok noemen. In de King James Bible lezen we dat Adam, Jozef en Christus een coat droegen. God heeft man en vrouw geschapen en dat dient in de kleding tot uidrukking te komen. Deuteronomium 22:5.
Ms. A. Blokland, Burlington

Terdege-reis
Voor de derde keer maakten wij zo'n prachtige reis met Terdege, naar de Harz (van 2 t/m 6 juni), en het was weer in één woord geweldig. De helft van de gasten waren de vorige reizen ook meegeweest, en er kwam er nog zo'n aantal bij. Wat zou het worden? Nou, vanaf de eerste dag waren we als één familie, of we elkaar al jaren kenden. En alles was even keurig en netjes, de leiding, de chauffeur, het hotel, eten, drinken en dan het voornaamste: Gods Woord, dat we elke dag drie keer hoorden, het bidden en danken met elkaar en het zingen van de mooie Psalmen, waar sommigen wel eens troost uit mochten putten. Ook was het een keer dat we de lunch buiten in het prachtige landschap met elkaar in een grote kring gebruikten. Na het lezen en danken zongen we met elkaar „Het ruimte hemelrond, vertelt met blijden mond, Gods eer en heerlijkheid", 't Was heel indrukwekkend. Maar het eind van de reis kwam. We waren allen vol lof over deze prachtige fijne dagen. We kunnen het ieder aanbevelen!
Een reizigster (naam en adres bij de redactie bekend)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.