+ Meer informatie

Paus zegt joden uit VS hulp van Vaticaan toe

1 minuut leestijd

VATICAANSTAD - Paus Johannes Paulus II heeft vrijdag een delegatie van Amerikaanse joden samenwerking van rooms-katholieke zijde toegezegd. Het gemeenschappelijk geestelijk erfgoed van christenen en joden houdt in dat „wij doeltreffend kunnen samenwerken op het gebied van respect voor mensenrechten, vooral de godsdienstvrijheid', aldus de paus.

De Amerikaanse delegatie begon in Rome een zesdaagse reis door West-Europa om regeringen en godsdienstige leiders te wijzen op het opkomend antisemitisme in Oost-Europa en met name de Sowjet-Unie. Behalve Rome en Wenen zullen de Amerikanen ook Warschau en Krakow aandoen, om met Poolse bisschoppen en regeringsvertegenwoordigers over de situatie in dat land te spreken. De dialoog tussen joden en roomskatholieken moet volgens de paus in de hele wereld leiden tot gerechtigheid en vrede, vooral in het 'Heilige Land' en Jeruzalem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.