+ Meer informatie

Ongeregeldheden bij demonstratie anti-abortuswet

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Ongeveer duizend vrouwen uit alle delen van het land hebben vanmorgen op het Binnenhof in Den Haag gedemonstreerd tegen de abortuswet, die in de Eerste kamer behandeld wordt.

De vrouwen blokkeerden de toegangen tot het parlementsgebouw waar de mobiele eenheid met harde hand optrad. Volgens een woordvoerder van de politie zijn zestig aanhoudingen verricht. De vrouwen werden overgebracht naar het hoofdbureau.

De demonstratie was georganiseerd door de actiegroep „wij vrouwen eisen". De demonstrerende vrouwen eisen, dat abortus geschrapt wordt uit het wetboek van strafrecht en opgenomen wordt in het ziekenfondspakket.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.